Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuws

Groot onderhoud

Na een mislukte poging om de boot in de haven van Lith uit het water te takelen, lukte het op 16 november 2018 bij de loswal van Van Oort in Lithoijen. Door Van Riel uit Tilburg werd het gevaarte van 25.000 kg uit het water getakeld en naar de onderhoudsplaats vervoerd. Met een fotosessie houden we u op de hoogte van de voortgang.

De onderkant is helemaal geschuurd en op 15 januari 2019 werd de boot voorzien van de eerste laklaag. De witte gedeeltes zijn half februari bijna overgeschilderd en Theo heeft de kozijnen van ramen en deur voorzien van een nieuwe frisse kleur. En Ben, de onmisbare handy-man heeft het roer vernieuwd, de boegschroef geïnstalleerd en zorgt dat alles in optima-forma verkeert.

Op 16 februari werden de voor en achterkant van de boot iets opgelicht om de bokken te verplaatsen, zodat het laatste stuk van de onderkant geverfd kon worden. Het was een hele toer omdat de bodem erg zacht was. Maar uiteindelijk is het na enige uren noeste arbeid toch gelukt.

De werkzaamheden aan 't Visje zitten in de eindfase. Van Goor uit Lithoijen heeft de boot naar de loswal van Van Oort gebracht. Op 25 maart is hij door Van Riel weer in het water getild. De eerste conclusie : de boot  is 1.500 kg lichter geworden,  vaart sneller, met het nieuwe roer is hij beter bestuurbaar en de boegschroef is een ideale uitkomst om de boot van de kant te krijgen. Kortom hulde aan onze techneut Ben die al de technische vernieuwingen heeft aangebracht. Oh en zelfs de camera aan de voorzijde van de boot werkt uitstekend. 

 

Tweede Paasdag 2019 

 

                                         

 

 

        

  

 

 

 

 

 

Op maandag 22 april 2019 werd de inmiddels traditionele open dag "Lith presenteert" gehouden. De weergoden waren ons zeer gunstig gezind, in de loop van de middag werd het meer dan 25 graden. Zo'n kleine 1000 mensen hebben het evenement bezocht en aan de reacties te horen heeft iedereen zich uitstekend vermaakt. Heel veel mensen hebben de handen uit de mouwen gestoken om er een onvergetelijke dag van te maken. We hebben aan de hand van een fotoreportage de dag voor u vastgelegd.  

Bekijk ook eens de website  https://lith-presenteert.nl