Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuws

Einde vaarseizoen

De tijd vliegt voorbij, op 30 september hebben we 't Visje alweer naar de winterstalling gevaren. We kijken terug op een succesvol seizoen waarbij we veel tochten hebben gemaakt en bijna steeds met mooi weer. De winter gebruiken we om wat kleine aanpassingen op de boot uit te voeren. Vanaf 1 april 2020 hopen we weer u van dienst te kunnen zijn met prachtige verhalen en heerlijke vaartochten. 

Ontploffing en brand op 't Visje

Hulpdiensten rukten massaal uit op zaterdagmorgen 21 september voor een oefening waarbij fictief een ontploffing en brand was ontstaan op 't Visje. De boot lag voor deze oefening bij de watersportvereniging in Lithoijen. Diverse mensen waren van schrik van de boot gesprongen en werden gered door de Reddingsbrigade. Een Lotusslachtoffer had een open beenbreuk en werd uiteindelijk na behandeling door ambulance personeel met de hoogwerker van de brandweer Oss van boord gehaald. Het was een spectaculaire oefening onder belangstelling van een paar honderd mensen. 

Rabo Clubsupport

Rabo Clubsupport en museumboot ‘t Visje in Lith

 

Het is alweer bijna zo ver, vanaf 27 september 2019 start de Rabo Clubsupport actie en kun je je stem uitbrengen op de vereniging, club of de stichting die je een warm hart toedraagt. De Rabobank geeft een gedeelte van de winst aan deze organisaties die een maatschappelijk belang vertegenwoordigen. Ook museumboot ’t Visje is dit jaar weer van de partij. Iedere stem die ’t Visje krijgt wordt door de Rabobank omgezet in een geldelijke beloning die gebruikt kan worden voor verbetering van de boot. En we hebben nog wel wat wensen die we in vervulling zouden willen zien gaan, zodat we bezoekers van de museumboot nog beter van dienst kunnen zijn.

De stem periode loopt van 27 september tot en met 11 oktober 2019. We hebben je stem hard nodig en …….. iedere stem telt!

https://www.rabo-clubsupport.nl/oss-bernheze/deelnemers?actief-in=lith#top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monumentendag

Zaterdag 14 en zondag 15 september waren de nationale monumentendagen. Ook de meer dan 100 jaar oude Schokker behoort tot een monument dat die dagen de deuren had geopend voor de vele fietsers die Lith passeerden. We kregen maar liefst meer dan 150 bezoekers op de boot. Velen verbaasden zich over de grote ruimte en het interessante interieur aan boord. Bezoekers kregen een korte uitleg over de geschiedenis van 't Visje en de ankerkuilvisserij op de Maas. Ook maandag 16 september was 't Visje nog geopend, maar die dag was gereserveerd voor alle medewerkers die zich hebben ingezet voor de Monumentendagen in de gemeente Oss.

 

 

Tweede Paasdag 2019 

 

                                         

 

 

        

   

 

 

 

Op maandag 22 april 2019 werd de inmiddels traditionele open dag "Lith presenteert" gehouden. De weergoden waren ons zeer gunstig gezind, in de loop van de middag werd het meer dan 25 graden. Zo'n kleine 1000 mensen hebben het evenement bezocht en aan de reacties te horen heeft iedereen zich uitstekend vermaakt.

Op Hemelvaartsdag konden de winnaars van de loterij genieten van een heerlijk boottochtje wat ze een aanrader vonden.

Op 12 juni kwam de regen met bakken uit de hemel, maar gelukkig klaarde het in de loop van de dag op en 's avonds was het schitterend weer. Dat kwam goed uit want wandelend vanuit Lithoijen kwam Harold met zijn 11 meiden een tochtje over de Maas maken. Onder het genot van een hapje en een drankje op het dek van 't Visje hebben ze een geweldige avond gehad.

Op 18 juni hadden we een aantal bewoners van woongroep Oss op bezoek, ook die hadden veel geluk met het weer. Want bij een heerlijk zonnetje en een temperatuur van zo'n 25 graden was het heerlijk vertoeven boven op 't Visje.