Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuws

Open dagen in Heusden

In september 2018 was 't Visje te bezichtigen tijdens de open dagen in Heusden. Honderden mensen hebben met veel plezier een bezoekje gebracht aan het bootmuseum. 

 

Groot onderhoud

Na een mislukte poging om de boot in de haven van Lith uit het water te takelen, lukte het op 16 november 2018 bij de loswal van Van Oort in Lithoijen. Door Van Riel uit Tilburg werd het gevaarte van 25.000 kg uit het water getakeld en naar de onderhoudsplaats vervoerd. Met een fotosessie houden we u op de hoogte van de voortgang.

De onderkant is helemaal geschuurd en op 15 januari 2019 werd de boot voorzien van de eerste laklaag. De witte gedeeltes zijn half februari bijna overgeschilderd en Theo heeft de kozijnen van ramen en deur voorzien van een nieuwe frisse kleur. En Ben, de onmisbare handy-man heeft het roer vernieuwd, de boegschroef geïnstalleerd en zorgt dat alles in optima-forma verkeert.

Op 16 februari werden de voor en achterkant van de boot iets opgelicht om de bokken te verplaatsen, zodat het laatste stuk van de onderkant geverfd kon worden. Het was een hele toer omdat de bodem erg zacht was. Maar uiteindelijk is het na enige uren noeste arbeid toch gelukt.

De werkzaamheden aan 't Visje zitten in de eindfase. Er is al een datum geprikt om het gevaarte weer aan het water toe te vertrouwen. Dat is op 25 maart 2019. Net op tijd want de eerste vaart is al geboekt en vindt plaats op 31 maart.

 

 

Tweede Paasdag 2019 

 

                                         

 

 

 

         

 Op maandag 22 april 2019 wordt de inmiddels traditionele open dag "Lith presenteert" gehouden. Vanaf 12.00 uur ben u welkom. Centraal staat 't Visje aan d'n Bol. Maar op de uiterwaarden rondom 't Visje is nog veel meer te beleven. Noteer vast de datum zodat die niet verloren gaat. Dit jaar vieren we het eerste lustrum. En dat gaat met extra festiviteiten gepaard. Diverse soorten muziek zijn er te horen zoals Story, Band-Paradox, Vocalgroep Lith, het dweilorkest de Maoskanter en zeer waarschijnlijk ons eigen Liths jeugd-fanfare orkest. Maar ook het Waterschap zal met een tentoonstelling van de partij zijn. En voor het eerst is er een loterij met heel leuke prijzen. Bekijk ook eens de website https://lith-presenteert.nl

Deelnemers kunnen voor € 7,50 op de uiterwaarden terecht als ze zelf een tent beschikbaar hebben. Voor € 12,00 kunt u gebruik maken in één van de geplaatste tenten (maar vol is vol)

Hoewel de officiële opening van het vaarseizoen op die dag plaatsvindt, kunt u al vanaf 1 april terecht op 't Visje. Vanaf die datum ligt hij weer als vanouds aan d'n Bol.